Patients Growth

De juiste ethische aanpak voor een continue online patiëntenaanwas.

Online presence is vaak niet genoeg voor patiëntengroei.

Meestal alleen online branding.

De grote organisaties hebben een eigen marketing manager en lijken door hun aanpak online een nog grotere online presence te krijgen. Echter de focus, de oplossing met de juiste ethische benadering is dan nauwelijks aanwezig. Het lijkt doorgaans meer op branding van het esthetisch medische deelgebied. Kleinere organisaties hebben een website en maken gebruik van social media, maar er zit geen plan of specifieke internetkennis achter. Hierdoor is er ook niet de juiste focus met de juiste ethische communicatie. De medische Website blijft een visitekaartje. Omdat de juiste patiënten zich daardoor hier te weinig in herkennen, worden ze niet aangesproken en converteert de website niet meer patiënten. Zoals gezegd blijft de website een visitekaartje en geen marketing instrument.

Het marketing instrument.

Zichtbaarder worden op het internet is zelden het probleem. Echter, met de juiste medische expertise zichtbaar worden bij de doelgroep vrijwel altijd. Dit vereist een vernieuwende technische aanpak met de juiste ethische formulering van de aandoening. Dit spreekt de doelgroep aan. Er zijn eigenlijk drie stappen voor succes.

1. Zoek je niche, je ultieme specialisatie.

Bijvoorbeeld bij een plastisch chirurg, de neuscorrecties of juist kin-correcties, voor een esthetisch arts, misschien alleen het esthetisch advies. Het maakt niet uit zolang het maar specifiek en concreet is. Patiënten zoeken namelijk specifiek.

2. Welke patiënten-persona horen bij jouw expertise.

Omschrijf de passende patiënten-persona; eerst met je eigen woorden. We gebruiken socio media demografische technieken om je belangrijkste cliënten te leren kennen.

3. Een groeistrategie is dan een logisch gevolg.

Als je jouw ultieme specialisatie hebt geformuleerd met de passende patiënten persona’s, dan is op basis van vastgestelde statistieken de patienten-conversie nog alleen een logisch gevolg.

De meeste esthetische klinieken en instituten hebben ons gevraagd om onze ervaringen met patiëntengroei te delen met medisch esthetische instituten.

Wil je meer informatie over online patienten-aanwas, contacteer mij.

Annemieke Schutte

Specialist online ethische groei medische sector.

‘The Art of Ethical Growth’

06 215 88 216

If you liked what you saw hire us